БАЊАЛУКА, 28. децембра  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, умјесто новогодишњег пријема за представнике јавног, политичког и културног живота, и ове године, одлучио је да средства донира у хуманитарне, образовне и социјалне сврхе.

Предсједник Чубриловић донирао је средства за подршку непрофитним удружењима и организацијама чије је подручје ђеловања у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, а која се баве хуманитарним, социјалним и образовним активностима.

Средства су одобрена сљедећим удружењима: Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука, Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске – „Савез Менерали Републике Српске“, Удружењу „Мрвице“, Српском пјевачком друштву „Слога“ Сарајево, Дјечјем вртићу „Мајка Храброст“, Дрвар, Православном центру за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар сарајевски“.

Средства су одобрена и Шаховском савезу инвалида Републике Српске, Удружењу за помоћ ђеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ Пале, те Удружењу омладине и родитеља „Вратите нам осмијех“ из Источног Сарајева.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић уплатио је дио средства и у оквиру хуманитаране акције „С љубављу, храбрим срцима“.

„Ми смо и ове године одустали од организације новогодишњег пријем у Народној скупштини и одлучили да одређеном донацијом помогнемо рад удружења и организација којима је потребна подршка шире друштвене заједнице“, рекао је предсједник Чубриловић.

Предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић уприличиће новогодишњи пријем само за представнике медијских кућа који прате рад Народне скупштине.