БАЊА ЛУКА, 10. априла – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ресорно министарство и Влада у континуитету улажу знатна средства у развој Бањалуке, те да ће и у наредном периоду подржати пројекте који ће унаприједити саобраћајну инфраструктуру на подручју града.

“Постоји спремност за сарадњу и веома је важно да постоји сарадња републичке и градске власти када је ријеч о реализацији значајних инфраструктурних пројеката”, рекао је Чубриловић који је данас разговарао са вршиоцем дужности директора јавног предузећа Путеви Републике Српске Миланом Дакићем и градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем о реализацији инфраструктурних пројеката и улагањима у овом граду.

Станивуковић је упознао Чубриловића о реализованим инфраструктурним пројектима и приоритетима у области путне инфраструктуре, а ријеч је о изградњи три кружне раскрснице – на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Булевара војводе Живојина Мишића, односно код “Ауди сервиса”, на укрштању улица Крајиших бригада и Ранка Шипке код “Чајавеца” и на споју Улице Триве Амелице и Западног транзита.

Чубриловић је рекао да ће се ускоро приступити реализацији ових пројеката и додао да је уз заједнички договор и сарадњу неопходно наставити инфраструктурно улагање на подручју града, реконструкцију и модернизацију путних праваца, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Вршилац дужности директора јавног предузећа Путеви Републике Српске Милан Дакић истакао је да инфраструктурни пројекти у Бањалуци имају перспективу развоја и континуитет, те да постоји потреба за додатном изградњом кружних раскрсница на подручју града.

Он је рекао да ће предузеће Путеви Републике Српске у сарадњи са ресорним министарством и градском администрацијом настојати да што прије започне реализацију ових пројеката.

На састанку у Бањалуци било је ријечи и о наставку изградње Источног транзита уз рјешавање имовинско-правних односа и изградњи пружних прелаза током прољећа у Залужанима и Дервишима, односно у Подгоричкој и Приштинској улици.

Чубриловић и Станивуковић оцијенили су да град заслужује савремену саобраћајну инфраструктуру, те да се успјешном координацијом свих надлежних институција и заједничким активностима може остварити циљ – унапређење инфраструктуре на подручју града и безбједности саобраћаја.