БАЊА ЛУКА, 27. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће учесници сутрашње посебне сједнице парламента бити заштићени колико је то могуће у овом тренутку иако постоји свијест да велики број људи на једном мјесту носи ризик.

Чубриловић је истакао да ће сједница Народне скупштине бити одржана у специфичним околностима и посебним условима због мјера заштите које су неопходне усљед појаве вируса корона.

– Бански двор ће бити прилагођен за такве услове рада. Очекујем да сједница Народне скупштине протекне са много разумијевања, а због функционисања система и праћења ситуације било је неопходно да буде одржана баш у ово вријеме – нагласио је Чубриловић.

Он је изразио наду да резултати тестирања, који посљедњих дана показују значајно повећање броја позитивних грађана на вирус корона, неће бити обесхрабрујући и да ће грађани послушати апеле институција.

– Посебно се надам да ће послушати наше љекаре и урадити све што се од њих тражи како би што мање људи било заражено и да бисмо сачували своје најближе и оне који су са нама у блиском контакту готово свакодневно – каже Чубриловић.

Он је подсјетио да је Колегијум Народне скупштине, по угледу на Владу Српске, препоручио посланицима који то желе да 20 одсто плате за март донирају у Фонд солидарности.