БАЊА ЛУКА, 28. септембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да напади из Сарајева на премијера Радована Вишковића неће успјети.

Чубриловић сматра да се стиче утисак да се врши хајка на један народ у једној држави, те је истакао да је у БиХ све и свашта могуће, што се видјело кроз многе примјере.

“Не могу се стално измишљати оптужбе на рачун једног народа. Основни циљ је да се надлежности Републике Српске уруше као и њене институције, али да жртве које је дала то не дозвољавају, као и они који то раде у име тих жртава. Најгоре је када пробудите инат у једном народу”, рекао је Чубриловић за АТВ.

Према методологији из политичког Сарајева, каже Чубриловић, сваки Србин је потенцијални ратни злочинац, што није добро за БиХ како је Дејтон дефинисао.

Према његови ријечима, посљедњи примјер који се односи на Вишковића најбоље говори о томе, али да то није добра порука за суживот.

“Мислим да то није пут којим треба да иде БиХ, треба много више повјерења”, оцијенио је Чубриловић.

Он сматра да у Српској треба да се гради већи степен јединства, будући да је српски народ много жртвовао за Републику Српску.

Он је навео и да се у БиХ све води паралелно, односно ако постоји један проблем у Федерацији, покушавају га направити и у Српској, али им, како је нагласио, то овај пут неће успјети.