БАЊА ЛУКА, 13. фебруар – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Дан државности предсједнику Скупштине Србије Ивици Дачићу и захвалио руководству Србије за несебичну помоћ Српској, кроз веома важне пројекте скоро у свим локалним заједницама.

Чубриловић је у честитки истакао да је прослава 15. фебруара – дана када је донесен први демократски Сретењски устав чврсти темељ на којем Србија постоји, изграђује се и развија као парламентарна, демократска и слободна држава.

“Желим да истакнем да је наша сарадња протеклих година на највишем нивоу и да је и Ваша заслуга у томе велика и немјерљива, што грађани Републике Српске препознају и цијене”, навео је Чубриловић.

Он је истакао да се руководство и народ Републике Српске искрено радују економском и привредном напретку Србије, јер је само јака, стабилна и просперитетна Србија гарант напретка и стабилности цијелог региона, саопштено је из Скупштине Србије.

Србија 15. фебруара обиљежава Дан државности – Сретење, који је установљен у спомен на тај датум из 1804. године када је у Орашцу почео Први српски устанак, али и на исти дан 1835. године када је проглашен први српски Устав.