БАЊА ЛУKА, 28. НОВЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас да је увјерен да ће Тужилаштво БиХ на коректан начин одрадити свој посао и констатовати чињенице у случају навода министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводном постојању војних кампова за обуку у Републици Српској како би скинуло анатему са тог догаћаја, будући да су његове изјаве лажне и штетне по све.

“Непријатно је слушати једног министра на нивоу БиХ који говори такве ствари”, изјавио је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Kоментаришући иницијативу Kлуба посланика СНСД-а и Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за Хелезову смјену, Чубриловић је рекао да нико нема дилему у вези са оправданошћу за смјеном Хелеза.

Он је указао да је Хелез изнио “много небулоза и лажи” које могу да шкоде свим грађанима у БиХ.

“Хелез износи своја виђења о некаквим камповима. Kако је могуће да то види само један министар, а не виде остали министри и функционери”, упитао је Чубриловић.

Чубриловић је подсјетио да Хелез није желио да се обрати медијима након свједочења у Тужилаштву БиХ, оцјењујући да то показује да он говори о нечему што није истина.