БАЊА ЛУKА, 27. октобра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Ани Брнабић поновни избор за предсједника Владе Србије и истакао да је јака, стабилна и просперитетна Србија гарант стабилности и мира и покретач развоја цијелог региона, те снажан ослонац Републици Српској и Србима у региону и свијету.

“На основу Вашег експозеа увјерени смо да ће Влада Србије, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, и братским и пријатељским односима, наставити сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке и образовања, као и у другим сферама живота”, навео је Чубриловић у честитки.

Он је изразио захвалност за братску помоћ и подршку коју Србија пружа Републици Српској.

Чубриловић је исказао увјерење да ће Брнабићева заједно са предсједником Србије Александром Вучићем и новоизабраним министрима наставити да води политику мира, стабилности и економског просперитета.

Он је Брнабићевој пожелио успјех у будућем раду и да нова Влада настави започете реформске процесе и убрзани развој Србије у интересу свих грађана.