БАЊА ЛУКА, 20. јуна – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је пробој коридора била једна од кључних и најзначајних  акција Војске Републике Српске (ВРС) у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату којом је окончана 42 дана дуга блокада западног дијела Српске и Републике Српске Kрајине.

„Операција “Kоридор живота” била је велика и успјешна борбена операција Војске Републике Српске, којом је одблокирана територија на којој је живјело око милион становника и којима је пријетила хуманитарна катастрофа, што се и догодило са смрћу 12 беба у Бањалуци којима није могао бити допремљен кисеоник“, подсјетио је Чубриловић.

Он је нагласио да је операцијом “Kоридора живота” заокружена територија Републике Српске, што овој акцији даје историјску димензију.

„Ово је дан када треба да одамо почаст свим оних храбрим војницима и припадницима полиције који су дали своје животе да би данас имали Републику Српску и живјели слободно“, рекао је Чубриловић поводом обиљежавања 28 година од операције “Kоридор 92”.