ШЕКОВИЋИ, 1. МАРТА  – За предсједника Општинског одбора Демократског савеза /Демос/ у Шековићима вечерас је на изборној скупштини ове странке изабран Митар Лазић.

Лазић је истакао да ће радити на јачању те странке која треба да буде покретач развоја општине, те очекује да ће Демос на сљедећим локалним изборима бити међу водећим странкама у Шековићима.

“Имамо велике планове што се тиче локалних избора и мислимо да ћемо бити странка број један по броју освојених гласова у Шековићима”, рекао је Лазић.

Он је навео да је чланство Општинског одбора ДНС-а у Шековићима и великом броју прешло у Демос, те да су странци приступили и нови чланови.

На вечерашњој скупштини изабрана су и 23 члана Општинског одбора, те члан Главног одбора Демоса Маринко Влачић.

Изборној скупштини Општинског одбора Демоса у Шековићима присуствовала је и замјеник предсједника ове странке Споменка Стевановић, која је рекла да је задовољна радом страначког одбора у Шековићима, додавши да Демос у регији Бирач има све више присталица.

“У Зворнику је од укупног броја бивших чланова ДНС-а више од 90 одсто у Демосу. Јако је добро стање и у осталим општинама. Моја процјена је, судећи по тренутном стању и неки очекиваним активностима, да ће на сљедећим локалним изборима Демос у регији Бирач, посебно у Зворнику, у најмању руку поновити резултат са прошлих локалних избора, а очекујем да будемо и бољи”, нагласила је Стевановићева.

Она је истакла да у Демосу имају циљ да до 30. марта у свакој локалној заједници у Републици Српској формирају страначке организације, да би у наредном периоду странка спремно ушла у фазу припрема за општинске изборе.