БАЊА ЛУКА, 26. септембра – Ратко Шешић, замјеник предсједника Организације младих ДЕМОС Бањалука, посједује вишегодишње политичко искуство. Активно је учествовао у неколико изборних циклуса, а ове године је и сам кандидат за посланика у Народној скупштини РепубликеСрпске.

Кандидат сте ДЕМОС-а на предстојећим Општим изборима, кажите нам шта је то био ваш мотив да се кандидујете?

Мој мотив да се кандидујем било је то што сматрам да више не могу да стојим са стране и посматрам како други (не)рјешавају наше проблеме, док ми нијемо стојимо са стране. Већ дуго сам политички активан и кроз претходне изборне циклусе учествовао сам у кампањама својих старијих колега, а сада сам одлучио да ја будем тај који тражи подршку народа да мијења ствари. Сматрам да је вријеме да млади људи преузму значајне улоге у политичком животу наше земље и вјерујем да ће нам грађани дати шансу и прилику за то. Желим да градимо Српску у којој ћемо живјети, радити и одгајати нашу дјецу, а не да негдје идемо трбухом за крухом и у родни крај долазимо само на распусте.

Шешић: Вријеме је да млади људи преузму улоге у политичком животу?

Сматрам да повјерење и глас својих суграђана заслужујем јер се нисам кандидовао из себичних разлога, већ јер желим да радим и допринесем томе да нам буде свима боље. Кандидовао сам се за њих и због њих, због свих нас који живимо овдје, јер знам да имам шта да понудим. Грађани могу да буду сигурни да ако мени, али и другим колегама са наше двије листе, дају свој глас, неће морати да се стиде кад нас виде у посланичким клупама, јер ћемо знати да оправдамо дато повјерење.

Кандидат сте за посланика, мислите ли да су скупштински сазиви у протеклих неколико сазива оправдали своју улогу или су више били полигон за свађе и ријалити политику?

Мислим да је то преоштра констатација – сем пар посланика који су кроз тај ријалити приступ градили свој пут до пажње грађана, већина посланика је свој посао радила одговорно и у оквирима које ова институција захтијева.

Како видите Републику Српску кроз четири године?

Као јаку, стабилну и, Боже здравља, самосталну.

Која је ваша порука бирачима?

Драги бирачи, пред вама се ове године нашао велики избор кандидата из различитих партија, али и независних кандидата. Ту су искусни људи, дугогодишњи политичари, али и млади људи који вам први пут траже прилику да се покажу. Избор је на вама, али– бирајте исправно, бирајте ДЕМОС!