Шести Међународни форум о сарадњи, који традиционално организују Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије у оквиру Европске мреже предузетништва, свечано је отворен данас на Златибору.

Централни догађај форума су Б2Б пословни сусрети, који се одржавају онлајн, а на којима више од 150 привредника, кластера, локалних развојних агенција и институција из 10 земаља (Република Српска/БиХ, Србија, Грчка, Бугарска, Мађарска, Црна Гора, Румунија, Русија, Тунис, Индија) представља своје производе и услуге, шири мрежу пословних контаката и успоставља нова пословна партнерства.

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић истакао је да је Агенција кроз активности Европске мреже предузетништва у протеклом периоду реализовала велики број специјализованих радионица и стручних обука, Б2Б сусрета, привредних мисија, пружила подршку предузећима и кластерима у интернационализацији пословања, подршку код пријављивања на ЕУ пројекте, за унапређење иновативних капацитета предузећа, дигитализацију пословања, заштиту интелектуалне својине и сл.

“Све те активности помогле су нашим привредницима да унаприједе своје пословање што ће, увјерен сам, бити и резултат данашњих пословних сусрета који се одржавају у оквиру форума”, рекао је Ђукић.

Он је подсјетио да је на претходних пет форума који су одржани у Бањој Луци, Новом Саду, Јахорини, Златибору и Теслићу учествовало више од 1.000 предузећа, кластера, развојних агенција и локалних заједница из 17 земаља, те да је одржано више од 3500 Б2Б пословних сусрета.