БАЊА ЛУKА, 14. јуна – Одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Ђуро Чубриловић позвао је надлежне на хитно рјешавање проблема грађана у Тузланској улици у Бањалуци.

Наиме, у поменутој улици у дужини од 400 метара од броја 1 до 50 није одржаван пут, иако је било безброј позива упућених Градској управи да се очисте канали и пропусти који приликом сваке мање кише направе поплаву по путу и пријети грађанима да уђе у дворишта.

Kако наводе мјештани, Градска управа је била нијема на све позиве и као одговор из Одјељења за путеве су говорили да зову чешће и да буду упорни.

„У четвртак су биле поплаве гдје је дошло до још већег зачепљења канала и одвода и са страхом ишчекујемо нову кишу која ће поново угрозити имовину мјештана. На позив према Цивилној заштити о проблему страдања имовине мјештана, у Цивилној заштити су рекли да нам не могу помоћи“, каже један од мјештана.

Одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Ђуро Чубриловић указује на упозорења мјештана да је услијед ових проблема угрожена имовина мјештана у овој улици и у већем дијелу Старчевице, јер сва вода и отпад завршава по улицама тог насеља, гдје је чак угрожено и здравље становништва.

Чубриловић истиче да се мјештани питају докле ће трајати ова агонија и када ће се почети радити на отклањају узрока проблема који настаје услијед сваке кише у Тузланској улици, јер нису ријешени проблеми канализације и оборинских вода.

„Сматрам да је ово горући проблем у Бањалуци и позивам надлежне у Градској управи да хитно ријеше овај проблем“, истакао је Чубриловић.