ГРАДИШКА, 5. априла – Ступањем на снагу Закона о граду Градишка и доношењем одлука на ванредној сједници локалног парламента, Градишка је данас и званично постала град.

Предсједник Градског одбора Демократског савеза Демос Градишка Владимир Јанковић честитао је званично проглашење Града Градишке свим њеним грађанима.

Јанковић, који је потпредсједник Скупштине града Градишка, истакао је да су одборници Демос-а у градском парламенту, чланови Демос-а који врше функције начленика одјељења у Градској управи и директора установа, имали значајну улогу у стварању предуслова да Градишка добије статус града, те да ће сви чланови Демос-а и даље се залагати и активно учествовати у развоју града.

“Потребно је уложити додатне напоре да Градишка постане још видљивија на мапи градова погодних за нове инвестиције, стварати нове услове за даљи развој инфрастуктуре и привреде, отварање нових радних мјеста, а све у циљу да млади људи не одлазе из Градишке, него да остају, нађу запослење, и формирају породице у нашем граду. Увјерен сам да ћемо то и постићи, да ће све наше активности позитивно утицати на наталитет и да ћемо сваке наредне године имати све више дјеца у нашим вртићима и школама, јер дјеца и омладина су наша будућност и за њих све ово радимо”, нагалсио је Јанковић.

Он је захвалио и институцијама Републике Српске на подшци у стисцању стауса града, те лидеру Демос-а Недељку Ћубриловићу, који је као предсједник Народне скупштине активно учествовао у поступку доношења Закона о граду Градишка.

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине Градишка донесене су одлуке о конституисању градских органа, односно Скупштине града Градишка као представничког органа власти и Градоначелника града Градишка као извршног органа власти у Граду Градишка.