ТРЕБИЊЕ, 10. новембра – Руководили смо се чињеницом да смо и превише времена препуштали некоме другом да одлучује о нашим судбинама и судбинама наших породица. Због тога смо ту и зато смо иступили на политичку сцену нашег града. То је разлог зашто је наш слоган БЕЗ ДИЛЕМЕ – ТРЕБИЊЕ ПРИЈЕ СВЕГА! – поручује предсједник Градског одбора ДЕМОС-а и носилац листе странке за одборника у Скупштини града Требиња Славиша Јанковић.

Имајући у виду да се ДЕМОС по први пут појављује на изборима, шта очекујете од ових локалних избора? И можете ли нам нешто више приближити кандидате са ваше изборне листе?

Тачно је да се ДЕМОС први пут званично појављује на изборима и то ће бити први наш тест по којем ћемо да видимо како нашу снагу тако и опредјељеност народа ка програму који нудимо. Листа наших предлога обухвата 19 имена. То су већином млади, образовани и школовани људи, који су одлучили да се на овај начин боре за себе и свој град. Ми сматрамо да сваки човјек својим примјером треба да свједочи и да учини колико је до њега. Уколико би тако поступали овај град и ова држава би имала развојни потенцијал. Република Српска смо сви ми, наша дјела и наш успјех. На листи се налазе љекари, професори, угоститељи, мајке, студенти, људи који својим примјером, идејама и залагањем желе да овај град учине бољим за наредне генерације. Њих не треба посебно представљати јер су ово људи који су познати грађанима. Ту су рођени, ту живе, ту су засновали своје породице и ту имају намјеру да дочекају своју унучад. Одлучили су да се боре за бољу будућност. Сваки човјек кад дође у неки простор, не може доћи а да нешто не остави. Неко оставља хаос а неко хармонију. По томе се познају они прије нас, по томе ћемо се препознавати ми и они послије нас.

Сви знамо да се налазимо у пооштреним мјерама окупљања услјед епидемије изазване вирусом корона. Шта очекујете од изборне кампање, како је Ваш тим организовао и осмислио кампању?

Наша очекивања су реална и као дијете, које послије порођаја не може одмах да прохода и треба му из одређених разлога времена, тако и наша породица окупљена око ДЕМОС-а треба да уради први корак. Мислимо да први корак треба да донесе првог одборника, што представља наше очекивање и то би био наш првјенац. Наша кампања се заснива на представљању нашег програма, наших идеја како да Требиње постане град са оптималним предусловима за здрав, срећан и достојанствен живот. Имамо у плану више активности кроз медијско представљање, љепљење првог плаката, билборд рекламу, Прве јавне трибине ДЕМОС-а у Требињу, дочек предсједника странке и разговори са грађанима Требиња… Као што сте напоменули сви смо условљени због прописаних епидемиолошких мјера усред вируса короне, људи окупљени око ДЕМОС-а ће у потпуности испоштовати све што надлежне службе сугеришу, јер нам је првенствен циљ да достојанствено и одговорно представимо како себе тако и политичку опцију коју заступамо.

Слоган кампање је БЕЗ ДИЛЕМЕ – СРПСКА ПРИЈЕ СВЕГ, а у случају вашег градског одбора ТРЕБИЊЕ ПРИЈЕ СВЕГА. Шта то  ваша политичка опција ДЕМОС нуди бирачима? Шта  ДЕМОС издваја у односу на друге политичке партије?

Ми знамо да свака смјела идеја у почетку изгледа као лудост, а њено спровођење показује мудрост. Програм ДЕМОС се односи на ЛОКАЛНО-ПАТРИОТСКУ причу. Анализирајући  политичко окружење и ЕКОНОМСКУ СИТУАЦИЈУ, ЖИВОТНИ СТАНДАРД грађана и горући проблем овога друштва који се односи на РАДНА МЈЕСТА, а очекујући да нам изабрани представници донесу рјешења за ова и друга питања одлучили смо, како сам на почетку рекао да изађемо на политичку сцену нашег града и да заједно потражимо и нађемо рјешења. Руководили смо се чињеницом да смо и превише времена препуштали некоме другом да одлучује о нашим судбинама и судбинама наших породица. Због тога смо ту и зато смо иступили на политичку сцену нашег града. То је разлог зашто је наш слоган БЕЗ ДИЛЕМЕ – ТРЕБИЊЕ ПРИЈЕ СВЕГА!

Коалициони сте партнер уз СНСД у окупљању за Српску, подржавате заједничког кандидата за градоначелника г. Мирка Ђуриђа. Шта нам можете рећи о Вашим коалиционим партнерима?

Коалиција окупљања око СНСД-а у нашем граду обухвата 8 коалиционих партнера. Наши људи су пратећи врх странке, као што је случај на републичком нивоу, одлучили да и на локалу идемо у коалицију са СНСД-ом, и одлучили да подржимо заједничког кандидата за градоначелника господина Мирка Ћурића. Мирко је већ доста познат не само у Требињу него и шире. Већ двије године је градоначелник и ми смо ту кроз један коалициони споразум, који има задатке, али има и обавезе. Неко је некада рекао да је повјерење кључ успјеха и разумјевања. Односи треба да се граде и предлажемо да разговарамо једни са другима умјесто једни о другима.

Ви сте кандидат  и носилац листе за одборника у Скупштини града Требиња. Шта можете поручити својим бирачима?

Моја порука бирачима је да гледају како живимо,каква су нам дјела, јер се човјек по дјелима познаје. Пошто је ово вријеме материјализма, гдје је егоизам и користољубље завладало и све је подређено новцу, а не човјеку… потребно је личним примјером свједочити и показати како се у друштву у заједници борити да коначно почнемо мислити одговорно, савјесно и продуктивно због генерација које долазе. То је управо оно што ми имамо. Нове људе, нову мисао, нову идеју. Моја порука  бирачима је: Бирајте оне људе у којима пронализите себе. Бирајте оне људе који својим личним примјером свједоче изговорено. Својим избором давате глас, давате шансу како нама, тако и давате шансу  вама, за бољи живот, за боље Требиње, гласајте за људе, кандидате за одборнике на листи ДЕМОС Требиње.