ГРАДИШKА, 2. септембра – Градски одбор ДЕМОС-а у Градишци почео је данас кампању за предстојеће опште изборе у БиХ, лијепљењем првог предизборног плаката.

Носилац кандидатске листе ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два Владимир Јанковић рекао је да ће странка наставити своју препознатљиву и умјерену политику, те позвао све политичке партије и кандидате на фер и коректну кампању.

Он је нагласио да ће ДЕМОС у кампањи грађанима представити свој програм развоја Републике Српске са посебним акцентом на развој привреде у Градишци, мјесту на граници са ЕУ и великим развојним потенцијалом.

“Желимо да младе људе који сада завршавају школе и факултете усмјеримо ка привреди и предузетништву, да им омогућимо покретање сопствених предузећа, да од свог рада могу добро да живе у овом граду”, изјавио је Јанковић.

Он је додао да ДЕМОС на опште изборе излази са кандидатским листама за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ, на којима су људи препознатљиви у својим срединама, те да 2. октобра очекује велику подршку грађана.

“ДЕМОС је на прошлим локалним изборима на подручју Градишке, Прњавора, Лакташа и Српца имао укупно 3.200 гласова. Од тада нам се прикључило много чланова, а за ове изборе потписали смо коалициони споразум са Српском радикалном странком и Напредном странком који су имали око 1.500 гласова. Старамо да ћемо сада имати подршку више од 5.000 бирача, што ће бити довољно за један директан посланички мандат у Народној скупштини Српске”, нагласио је Јанковић.

Он је додао да ДЕМОС у Изборној јединици један за ниво Парламентарне скупштине БиХ такође очекује директан посланички мандат.