ПАЛЕ, 13. новембра – Кампања која се данас завршава је реализована у специфичним условима. Стефана Лакића, члана ОО ДЕМОС Пале ситуација са пандемијом вируса корона је мотивисала да направи  платформу која ће заштити здравље грађана.

Шта је концепт кампање ДЕМОС2020?

Комплетна идеја потиче од флајера који се качи на врата без контакта међу особама. Тиме сам желио да заштитим здравље грађана и наших активиста. Такође, и поред пандемије сматрам да политичке партије треба да имају мање нападан приступ приликом своје промоције. Замислите ситуацију када један млади брачни пар, након напорног дана жели да одвоји вријеме за себе, а у томе их константно прекидају активисти странака који желе да се промовишу. Такав приступ сматрам мало себичним.

Како да се наметну партије, ако не активном промоцијом?

Заборављамо да се политичка кампања ради због грађана, а не партија. Кандидати се промовишу да би грађани могли да направе избор, а не да они добију одборничку накнаду.

Шта обухвата нови облик комуникације са грађанима у кампањи?

ДЕМОС је нова партија и ствари ради на потпуно нов начин. Не желимо никога да ометамо. Флајере, који садрже QR код и веб адресу наше платформе, качимо на врата, те грађанима пружамо прилику да скенирањем кода добију све информације о нама, нашим одборима, кандидатима и догађајима, али само ако они желе да одвоје вријеме да то погледају. Такође, платформа је интерактивна и могу упутити приједлоге, сугестије, критике и поставити питања, на која ће добити адекватне одговоре.

Да ли има још неких предности оваква врста кампање?

Екологија је главно питање развијених земаља и ми дефинитивно треба да обратимо пажњу на њу. Штампање промотивног материјала у кампањи треба свести на минимум. У мјесецу кампање одштампају се милиони флајера који су тешки за рециклажу, а све то можемо да урадимо и онлајн. Уништавамо дрвеће од кога можемо да правимо јако квалитетне готове производе, трошимо огромна новчана средства, која је боље да уплатимо у хуманитарне сврхе.

Колико је овај приступ примјењљив?

Живимо у 21. вијеку, вријеме је да кампање прилагодимо времену у коме живимо. Ово јесу ситнице али управо од ситница крећу промјене. Треба почети од почетка да би прича имала срећан крај.

Који је твој мотив да урадиш овакав пројекат за странку у којој дјелујеш?

У ДЕМОС-у постоји подршка руководства за иновативан приступ и идеје младих људи. Све оне који подржавају овакав приступ друштву и кампањи, молим да подрже ДЕМОС, јер једино уз иновативативност, младе и образоване људе можемо да градимо будућност. БЕЗ ДИЛЕМЕ – СРПСКА ПРИЈЕ СВЕГА!