СОКОЛАЦ, 26. ДЕЦЕМБРА  – На Сокоцу је вечерас основан Општински одбор Демократског савеза /ДЕМОС/, а за предсједника је изабран Љубомир Ерић, који је раније био предсједник Општинског одбора ДНС-а.

Предсједник недавно формираног ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је новинарима на Сокоцу да је ДЕМОС странка која је настала као изнуђено рјешење, те да то не значи унапријед пораз, него да може да заврши сасвим добро.

“Ја се надам да ћемо као политичка странка унутар Републике Српске и БиХ већ на локалним изборима показати своју праву вриједност, јер је наш циљ да на тим изборима сједимо у скупштинским клупама у свим локалним заједницама у Српској”, изјавио је Чубриловић.

Он је истакао да Општински одбор ДЕМОС-а Соколац прати нову политичку опцију од почетака, да је међу првима кренуо тим путем и показује другима како то треба и како може, када то људи желе.

Чубриловић се нада да ће на овом путу чланство ДЕМОС-а остати јединствено и нагласио да су проблеми у политичкој странци у којој су били донедавно настали оног тренутка када је почела тајкунизација странке.

“Наше чланство ће сигурно ићи путем који имају странке центра, десно оријентисане, потпуно национално освијешћене, водићемо политику компромиса, заједништва, јединственог рјешења за српски народ у Републику Српску и у БиХ и за све грађане, а никада на штету других”, навео је Чубриловић.

Он је увјерен да ће ДЕМОС остати парламентарна странка с обзриом да и сада има четири посланика, који чине један независни клуб унутар Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је навео да ДЕМОС сада има око 60 одборника и више од 70 чланова бивше Главног одбора ДНС-а, који су активни у ДЕМОС-у, те да ће у наредних мјесец дана имати прецизније податке о броју одборника и одбора.

Новизабрани предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Соколац Љубомир Ерић рекао је да је ранији Општински одбор ДНС-а Соколац, међу првима у Српској одлучио да колективно иде у партију која ће бити нова на политичкој сцени и тиме дали пуну подршку Недјељку Чубриловићу, као предсједнику новоформираног ДЕМОС-а.

“ДЕМОС на Сокоцу већ има 100 нових чланова и радићемо пуним капацитетом тако да у наредном периоду очекујемо још око 300 до 400 нових чланова, што значи да дајемо себи приоритетан задатак за три-четири одборника на наредним локалним изборима”, каже Ерић.

Он је нагласио да ће ДЕМОС промовисати политику у којој не владају тајкуни и политику у којој новац није мјерило вриједности, чиме желе да остану народна странка центра.

Оснивачкој сједници Општинског одбора ДЕМОС-а Соколац присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Споменко Стојановић и предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије Ацо Станишић.