БАЊА ЛУКА, 05. септембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да су догађаји у Црној Гори показали да руководства Републике Српске и Србије нису утицала на дешавања у вези са устоличењем митрополита црногорско-приморског Јоаникија и да је добро што је црногорска Влада показала да има полуге власти.

“Предсједник ДПС-а и Црне Горе очито има своје разлоге зашто то ради. Сигурно је да он неће заборавити да су литије допринијеле овом резултату и формирању коалиционе владе која је у Црној Гори”, изјавио је Чубриловић новинарима у Добоју.

Он је навео да добро што је Влада Црне Горе показала да има полуге власти, да жели да одржи јавни ред и мир што је њена и обавеза, а све је допринијело да је устоличење прошло без великих посљедица.

Чубриловић је подсјетио да је руководство Српске јуче у Теслићу у духу толеранције огласило како не би допринијело евентуалним нежељеним догађајима до којих је, нажалост, опет дошло, срећом без већих посљедица.

“Од наших непријатеља можете чути да је доле ратно стање, но доле нема никога повријеђеног, нема никога у болници без обзира на бурну ноћ и протеклих неколико сати сигурно на задовољство свих оних који су учествовали у овој свечаности постављења Митрополита црногорско-приморског”, изјавио је Чубриловић.

Он је закључио да је добро што је све тако завршено.

“Порука је да се страсти и политика смире и да се пусти Митрополији и Српској православној цркви да раде свој посао. Тај посао ће бити на добробит свих грађана не само српске националности и не само Црне Горе”, изјавио је Чубриловић.

Он је истакао да је на чело Митрополије дошао духовник који заслужује да се према њему достојанствено односи јер то заслужује.